קורונה טיים: טיפים לחופשת הקיץ 2020

בשונה מחופש גדול רגיל שאנחנו נהנים מקפיצה בין טיול לאטרקציה, הפעם בואו נכין את עצמנו לחופש גדול אחר. אז הנה כמה טיפים בשביל כולנו:

סיוון וייצפלד

בשונה מחופש גדול רגיל שאנחנו נהנים מקפיצה בין טיול לאטרקציה, הפעם בואו נכין את עצמנו לחופש גדול אחר. לא צריך להסתגר בבית כל הקיץ, אבל כשאין אפשרות לטוס לחו"ל וכולנו רוצים לפחות לצאת ולהשתחרר קצת בארצנו היפה, כדאי לזכור שנגיף הקורונה כאן עד להודעה חדשה, ועלינו לתכנן את החופשה כך, שמצד אחד נוכל לחיות עם הקורונה מבלי לסכן אף אחד, ומצד שני בלי להיות כלואים בסגר. אז הנה כמה טיפים בשביל כולנו:

1. בקיץ הזה לא מומלץ לצאת כל יום לטיולים ואטרקציות, וכדאי למצוא מראש יותר פעילויות שניתן לעשות בתוך הבית או בקרבתו. כולנו רוצים להגיע לפתיחת השנה החדשה עם כמה שפחות חולים. אנחנו חיים במדינה קטנה וצפופה, אם כולנו נצא ונבלה בלי שום חשבון זה לא ישפר את מצבנו. יש לנו מטרה משותפת – לשמור על כולם בריאים.

2. אז איך נעביר את הזמן בבית בלי להשתגע? מומלץ לקבוע פגישה משפחתית שבועית כדי לתכנן יחד את השבוע הקרוב לשביעות הרצון של כולם. כל אחד יכול לשתף ממה הוא נהנה בשבוע החולף, ומה הוא רוצה לעשות בשבוע הבא. דיון משותף כזה הוא הזדמנות ללמוד איך להתחשב זה ברצונות של זה, להגיע להסכמה וליצור אווירה טובה ומחברת במשפחה.

3. מתכננים טיול בחוץ? כדאי לחפש מקומות פחות הומי אדם וצפופים. את הצפיפות נשמור לשנים הבאות שבהן נוכל לחזור להיות מחובקים יחד. גם לעשות פיקניק או להדליק יחד מדורה במקום מתאים ליד הבית יכולים להיות בילוי משפחתי כיפי ואיכותי.

4. ויתור והתחשבות אלה התכונות הכי חשובות כדי לצלוח את המשבר הזה בשלום, והקיץ זה הזמן לתרגל את התכונות האלה, ברחוב, בסופר, בתוך הבית עם בן הזוג או הילדים. גם אם זה קשה לכם, פשוט תשחקו. בכל הזדמנות שיש לכם, תראו לכולם כמה זה קל ונעים לחשוב על האחרים, ותרוויחו פעמיים, גם כי אתם נותנים דוגמה לאחרים ומדביקים אותם ביחס הטוב שמתגלגל הלאה, וגם כי הרגל הופך לטבע, ובלי שתשימו לב זה יהיה יותר קל וטבעי עבורכם.

5. פריט החובה של הקיץ הוא המסכה. נכון שזה מבאס ומעיק, וגם ככה בקושי אפשר לנשום בחום יולי-אוגוסט הישראלי, אבל זה המעט שאנחנו יכולים לעשות כדי לשמור האחד על השני. נראה לכם מיותר? כדאי לקרוא פוסטים וסיפורים ברשת של חולי קורונה, אנשים אמיתיים שמודאגים וסובלים מתופעות שונות, ולזכור שכולנו משפחה אחת ואנחנו תלויים זה בזה. היום זה הוא ומחר זה אני.

6. הכול תלוי בהכנה. אין לדעת מה יהיה בהמשך, אך כדאי להיערך לשינויים ולהכין גם את הילדים לכך. זה הזמן להסביר להם שאנחנו בתקופה רצופת שינויים שבה יכולות להתבטל תוכניות שעשינו וציפינו להן. כמה שיותר הכנה מראש וכמה שפחות הפתעות יעזרו לנו להתכונן לכל האפשרויות.

7. כדאי לנצל את הזמן הפנוי כדי לשאול את עצמנו, למה הגיע הווירוס? אלו שינויים הוא עושה בנו? האם יש סיבה לכל הסרט הזה שאנחנו עוברים ביחד? ואולי אפשר למצוא בו גם משהו טוב? כשיש תכלית למשבר, אנחנו יכולים לעבור אותו יותר בקלות וגם לתמוך האחד בשני. במקום לחפש מי אשם בואו נחפש את הסיבה. אולי נגלה שמשהו בנו, בחיים שלנו, השתנה לטובה.